in

‘Dembélé gewild door Europese top’

Volgens het Spaanse medium Sport zou Paris-Saint-Germain graag enkele Franse spelers aan hun selectie toevoegen en zou Barça-speler Ousmane Dembélé een gewilde target zijn voor de ploeg van coach Thomas Tuchel.

Zoals bekend kon de jonge Fransman, die in 2017 voor een bedrag van rond de 125 miljoen euro overgekocht werd van Borussia Dortmund, zich mede door blessures de afgelopen jaren maar sporadisch doorzetten in Camp Nou. Toch zijn de Parijzenaren ervan overtuigd dat de vleugelaanvaller nog steeds de intrinsieke kwaliteiten heeft om het te maken in het topvoetbal en zou zijn blessuregevoeligheid binnenkort voorgoed verleden tijd moeten zijn. PSG wijt de vele blessures namelijk aan de groei van de 23-jarige Fransman met Malinese en Senegalese roots.

Tuchel heeft Dembélé nog onder zijn hoede gehad als coach bij Dortmund en is ervan overtuigd dat de talentvolle speler een belangrijke schakel in het sterrenensemble van zijn ploeg kan worden. Daarnaast staat Barcelona open voor een vertrek van Dembélé en lijkt het erop dat de Catalanen er alles aan zullen doen om de aanvaller in een ruildeal te betrekken. Een ruildeal waarbij Neymar mogelijk de omgekeerde route kan bewandelen.

Tevens is PSG niet de enige Europese grootmacht die interesse toont in Dembélé. Zo meldt Mundo Deportivo dat Juventus de Fransman volgend seizoen graag zou willen verwelkomen binnen de selectie. De club is overtuigd van de speler zijn capaciteiten, maar twijfelt over diens fysieke paraatheid. Daarom heeft Juventus aan Barcelona voorgesteld om de aanvaller voor een seizoen te huren met een optie tot koop waarbij Miralem Pjanic de omgekeerde beweging zou moeten maken.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Yannick

Lionel Messi zesde Gouden Schoen

Na drie jaar Messi dreigt er een nieuwe winnaar van de Gouden Schoen te komen

Gerardo Martino: ‘Het was het slechtste seizoen uit mijn carrière’