in

#DEADLINEDAY: Wat staat er vandaag nog te gebeuren bij FC Barcelona?

Memphis Depay | BacaSource

In het internationale voetbal is het vandaag weer #DEADLINEDAY. Ook bij FC Barcelona lijkt er op de laatste transferdag nog het nodige te gaan gebeuren. In een overzicht hieronder is te lezen wat er vandaag allemaal nog kan gebeuren bij de Catalanen.

Zo lijkt de kans op een transfer van Memphis Depay naar FC Barcelona opeens weer een stuk realistischer. Nadat Olympique Lyon afgelopen zaterdag meldde niemand meer te verkopen, bestaat de kans alsnog dat de Nederlandse spits op de slotdag van de transferwindow naar het Camp Nou verkast. Juninho, technisch directeur van Olympique Lyon, bevestigde gisteren op de TV dat Memphis niet voor 100% zeker bij Lyon blijft: ”Memphis heeft al wekenlang een akkoord met FC Barcelona. Dit gaan we ook niet ontkennen. Het is mogelijk dat hij morgen alsnog bij hen tekent”. Ronald Koeman zoekt al de hele zomer naar een nieuwe spits. De nood naar een nieuwe spits is nog hoger geworden, nadat Luis Suárez een kleine twee weken geleden tekende bij Atlético Madrid.

Een andere naam die al wekenlang in verband wordt gebracht met FC Barcelona is Eric García. De Catalanen willen de Spaanse centrale verdediger, die momenteel nog onder contract staat bij Manchester City, graag terughalen naar het Camp Nou. Meerdere Spaanse boden op Garciá werden de afgelopen weken al van tafel geveegd door de Engelsen. FC Barcelona blijft proberen de verdediger vandaag alsnog binnen te halen. García ligt nog één jaar vast bij Manchester City. Wanneer FC Barcelona hem vandaag niet weet binnen te halen, zijn de Engelsen genoodzaakt hem in de winter te verkopen als het nog wat wil verdienen aan de Spanjaard.

Ook aan de verkoopkant kan er vandaag nog wat gaan gebeuren bij FC Barcelona. Zo staat Jean-Clair Todibo al een tijd op de nominatie verkocht te worden. Voor de jonge Franse centrale verdediger is er interesse vanuit de Premier League. Fulham is voorlopig het meest concreet.

Naast Todibo kan ook Ousmane Dembélé rekenen op Engelse belangstelling. Manchester United zou Dembélé op de laatste dag van de transferwindow nog willen wegkapen uit het Camp Nou. De Engelse grootmacht wil de Fransman graag huren met een optie tot koop; FC Barcelona ziet voorlopig meer heil in een definitieve verkoop.

Ten slotte zou ook Rafinha vandaag nog kunnen vertrekken uit het Camp Nou. Voor de Braziliaanse middenvelder is er vooralsnog geen concrete belangstelling. Gisteravond werd Rafinha door diverse media wel ineens in verband gebracht met een (tijdelijke) overgang naar FC Porto. Diogo Leite zou in dit geval de omgekeerde weg moeten bewandelen.

Het belooft in ieder geval een spannende laatste dag van de transferwindow te worden. Gaat het FC Barcelona nog lukken spelers aan te kopen en te verkopen?

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by Jelle van Kerkhof

Samenvatting | FC Barcelona en Sevilla houden elkaar in evenwicht

Jordi Alba | FC Barcelona

FC Barcelona meldt hamstringblessure Alba: herstelduur vooralsnog onbekend