De Jong draagt bij aan overwinning in verhit potje tegen Real Betis

Frenkie de Jong | FC Barcelona

FC Barcelona is zondag als winnaar uit de bus gekomen tijdens het spektakelstuk in Sevilla. In een duel waarin rode kaarten vielen, er veel werd gescoord en er in een moordend tempo werd gevoetbald, wist Barcelona uiteindelijk met 3-2 te winnen van Real Betis.

FC Barcelona wist dat het zondagavond een loodzware opgave had in Sevilla, waar het Real Betis moest verslaan om in het spoort van Real Madrid te blijven. Maar na een kleine zes minuten spelen liep de ploeg van Quique Setién al tegen een achterstand op. Lenglet kreeg de bal tegen zijn hand in het eigen strafschopgebied en de VAR besliste dat Real Betis een strafschop verdiende. Canales schoot vanaf de stip eenvoudig 1-0 binnen voor de thuisploeg.

Drie minuten later was het alweer gelijk. Lionel Messi stuurde Frenkie de Jong diep en de Nederlander volleerde de 1-1 achter doelman Joel, na een geweldige aanname. In een moordend tempo vochten beide ploegen om iedere meter op het veld. Messi kreeg een goede kans om Barcelona op voorsprong te zetten, maar de doelman van Betis stond meerdere keren in de weg voor de Argentijn. Balverlies van Vidal zorgde ervoor dat Fekir na een klein half uur de thuisploeg weer op voorsprong zette. Na matig verdedigen van Samuel Umtiti kon de aanvaller van Real Betis eenvoudig de 2-1 in de verre hoek schieten.

Maar wederom kon Real Betis de voorsprong niet vasthouden. Vlak voor rust ontving Sergio Busquets de bal in het strafschopgebied, na slordig verdedigen van Betis en de middenvelder kon helemaal vrij de gelijkmaker raak schieten.

Na de pauze gingen beide ploegen in een ongekend hoog tempo verder met het gevecht. Real Betis werd in de counter gevaarlijker, maar FC Barcelona was het meest op zoek naar de overwinning. De grootste kansen bij de Catalanen kwamen van Lionel Messi, maar de aanvoerder had het vizier niet op scherp in Sevilla. Uiteindelijk was Messi opnieuw betrokken bij het doelpunt van Barcelona. De Argentijn bediende Lenget bij een vrije bal en de verdediger kopte in de verre hoek de 3-2 raak voor de ploeg van Setién.

Een kwartier voor tijd moesten beide ploegen met tien spelers het duel uitspelen. Fekir kreeg geel na een overtreding op Lenget en liet de arbiter vervolgens weten dat hij het daar niet mee eens was. Daarvoor kreeg de aanvaller zijn tweede gele kaart. Enkele minuten later was Lenglet aan de beurt, die zijn na een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg. In slotminuten kon Barcelona via de counter verder uitlopen, maar de Catalanen speelden het meerdere keren zwak uit.

Door de 3-2 overwinning van FC Barcelona blijft de ploeg van Quique Setién voorlopig in het spoor van Real Madrid. Komende week staat er opnieuw een loodzware klus voor Barcelona op het programma. Dan komt de tegenstander van Ajax in de Europa League, Getafe, op bezoek in Camp Nou.

Barcelona Femení pakt Supercopa na monsterzege op Sociedad!

Samenvatting | Real Betis – FC Barcelona (2-3)