Brutaal PSV ziet Barcelona pas laat uitlopen

FC Barcelona is het nieuwe seizoen in de Champions League goed begonnen. In het eigen Camp Nou werd PSV dinsdagavond met 4-0 verslagen. Lionel Messi werd de grote man aan Catalaanse zijde. Hij zorgde voor drie treffers.

Barcelona is de campagne in de Champions League met een overwinning begonnen. De ploeg van Ernesto Valverde wil dit seizoen strijden om de prestigieuze prijs. Barcelona moest daarvoor dinsdag als eerst afrekenen met PSV. En dat deed Barcelona.

Met alle grote sterren in de basis maakte Barcelona weinig indruk tegen PSV. De bezoekers kregen in de eerste helft zelfs de grootste kansen via onder meer Luuk de Jong en Bergwijn. Barcelona liet na een half uur spelen pas echt van zich horen via Lionel Messi. De Argentijn werkte een vrije trap in de korte hoek, waarmee de Argentijn Barcelona op een 1-0 voorsprong zette.

Ook in de tweede helft speelde FC Barcelona niet groots. De bezoekers bleven via counters zo nu en dan enorm gevaarlijk. Maar de beloning bleef uit. Barcelona sloeg in het laatste kwartier echter toe. Ousmane Dembélé zorgde met een geweldig schot voor de lucht die Barcelona nodig had. Snel na de 2-0 van de Fransman was het Lionel Messi die voor 3-0 zorgde. Barcelona moest in de slotfase verder met 10 man, nadat Umititi rood kreeg De Fransman ontving zijn tweede gele kaart, nadat hij Lozano naar de grond werkte. Maar ook met tien man speelde Barcelona het duel eenvoudig uit. Drie minuten voor tijd zorgde Messi ook nog voor de 4-0, waardoor Barcelona aan kop gaat in groep B.

Cillessen: ”Barcelona kijkt met respect naar PSV”

Samenvatting | FC Barcelona – PSV (4-0)