in

BREAKING: Catalaanse politie arresteert Bartomeu; ook directeuren Grau en Ponti meegenomen

De Catalaanse politie heeft vanmorgen een inval gedaan bij het huis van oud FC Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu. Bartomeu is in het kader van een grootschalig onderzoek naar Barça-gate gearresteerd. Ook bij het hoofdkantoor van FC Barcelona zelf werd een inval gedaan. FC Barcelona-directeuren Oscar Grau en Roman Ponti zijn inmiddels net als Bartomeu gearresteerd.

In september werd Bartomeu al verdacht van corruptie. Deze beschuldigingen waren vooral gerelateerd aan het Barça-gate schandaal, de reden waarom zowel Bartomeu zelf, als ook Grau en Ponti, vanmorgen zijn gearresteerd. De oud-voorzitter zou destijds een pr-bureau hebben ingeschakeld om tegenstanders van Bartomeu op social media in een kwaad daglicht te stellen. Daarnaast werd het social media-gedrag van o.a. spelers bekeken. Bartomeu gaf destijds zelf toestemming voor een betaling die tot zes keer zo hoog was dan gebruikelijk.

Enkele maanden geleden spraken Barcelona-spelers Gerard Piqué en Lionel Messi al grote schande over dit schandaal. Een intern onderzoek van FC Barcelona leverde destijds niet voldoende bewijs op. Mogelijk vertellen de arrestaties van de drie heren dat er inmiddels wel voldoende bewijs voor corruptie is gevonden. Of er nog meer arrestaties zullen plaatsvinden is nog niet bekend.

https://twitter.com/marca/status/1366321049940488193?s=20

Ilaix Moriba - Ronald Koeman

Toptalent Moriba bedankt coach Koeman met speciaal gebaar

Joan Laporta - FC Barcelona

Verkiezingskandidaat Laporta reageert op arrestaties: ”Imago loopt schade op”