BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Braziliaanse sensatie zegt ‘ja’ tegen Barcelona’

De naam van   Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, kortweg Arthur, zingt al weken rond in  Barcelona. De Catalanen waren afgelopen week in Brazilië voor het grote Braziliaanse talent.  Arthur was erg te spreken over de gesprekken met FC Barcelona en zou volgens   Sport  inmiddels zijn voorkeur voor Barcelona hebben. 

Afgelopen week doken er ineens twee foto’s op van Arthur met de vertegenwoordiger van Barcelona in Brazilië. Bovendien lekte er een foto uit waarop ook technisch secretaris Robert Fernandez te zien was. Fernandez was in Brazilië om Arthur in actie te zien tijdens de Copa Libertadoris.  Sport  weet te melden dat Fernandez en de zaakwaarnemer van Arthur na de beide duels in de Copa Libertadores met elkaar gesproken hebben.

Voor de Spaanse media is het duidelijk dat Arthur één van de spelers is die hoog op het lijstje staat van de Catalaanse grootmacht.  De 21-jarige Arthur bewondert zijn voorbeeld Andrés Iniesta. Bovendien heeft de Braziliaan een soortgelijke speelstijl als Xavi. Barcelona weet inmiddels dat Arthur zeer gecharmeerd is van de club en graag de overtap wil maken naar Barcelona.

Arthur heeft echter een ontsnappingsclausule van maar liefst 50 miljoen euro bij zijn club Gremio.  De club gaf eerder al aan dat zij de clausule willen hebben voor de speler die al sinds zijn 14e bij Gremio speelt.  De speler wil Gremio daarom niet via de achterdeur verlaten, waardoor de Catalanen  een flink bedrag zullen moeten betalen  voor de Braziliaanse sensatie.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.