BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Borussia Dortmund opent deur voor vertrek Dembélé

De situatie van Ousmane Dembélé bij Borussia Dortmund zou in de komende uren wel eens kunnen gaan veranderen. De Duitse club gaf eerder deze zomer aan dat een zomerse transfer van Dembélé onwaarschijnlijk is. Toch sluit Dortmund een transfer niet uit. De 20-jarige speler is momenteel in Frankrijk, waar hij in afwachting is van zijn transfer naar Barcelona. In Duitsland zijn ze de Franse aanvaller meer dan zat na werkweigering en is de Duitse club is inmiddels ook bereidt om de vleugelaanvaller te laten gaan. Dat vertelt Michael Zorc, technisch directeur van Borussia Dortmund, aan Sky Sports.

‘”We hebben een duidelijke positie”, liet Zorc voorafgaand aan het nieuwe Bundesliga seizoen weten. ”Als onze vraagprijs wordt betaalt, dan kan Dembélé vertrekken. Zo niet, dan blijft hij gewoon bij ons.”

Borussia Dortmund gaf afgelopen week al aan dat de geïnteresseerde clubs tot 26 augustus de tijd hebben om aan die vraagprijs te voldoen. Daarna slaat de Duitse club alle aanbiedingen af en blijft de Franse aanvaller bij Dortmund. Barcelona moet rekening houden met een vraagprijs van zo’n 100 miljoen euro + 30 miljoen aan clausules. De Catalanen kwamen tot dusver met een bod van slechts 85 miljoen euro plus bonussen.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.