BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Begeerde Cillessen: ”Heb nog een contract voor drie seizoenen”

FC Barcelona won zaterdag alweer de zevende titel in tien jaar tijd. Het rekende in Estadio Riazor eenvoudig (2-4) af met het Deportivo La Coruña  van Clarence Seedorf.  Dat betekent bovendien dat de ploeg van trainer Ernesto Valverde dit seizoen de dubbel heeft weten te pakken.  Al hadden de Catalanen stiekem ook gehoopt op de Champions League. 

”Het was uiteindelijk een opluchting.  Zij hebben het ons nog vrij lastig gemaakt in de tweede helft, maar gelukkig hebben wij  er nog eentje lopen die ze dan binnen schiet”, vertelt Jasper Cillessen na afloop van de overwinning in Riazor aan Ziggo Sport.  De doelman moet het dit seizoen met een reserverol doen achter Ter Stegen, maar is tevreden over het behaalde resultaat van dit seizoen. ”We hebben een goed seizoen gedraaid, maar  in Rome zijn we verrast.  Dat doet pijn, maar we hebben het inmiddels aardig weggewerkt.”

De afgelopen weken Cillessen opnieuw in verband gebracht met verschillende Europese topclubs. Onder meer Chelsea en Atletico Madrid zouden zich willen versterken met de Nederlander, die in de Spaanse beker een goede indruk maakte. “Nja,  ik heb ook gelezen dat Barcelona mij niet wil laten gaan.  En als zij zeggen ‘Jij gaat nergens heen’, dan kan ik van alles willen, maar op dit moment heb ik nog een contract voor drie jaar. Ik hoor wel wat de club met mij van plan is”, vertelt de Nederlander over zijn rol binnen de club. ”

“Ik heb het hier zeker naar mijn zin, maar ik ben wel sportman. Ik wil meer spelen dan die tien wedstrijden tot nu toe dit seizoen. Zo simpel is het en dat weet de club”, gaat Cillessen verder.  ”Ik heb hier met mijn volle verstand voor vijf jaar getekend en ik ben niet iemand die dan ruzie gaat maken omdat ik vind dat ik meer moet gaan spelen . Dat is niet goed voor de groep. Je doet het toch met z’n allen.”

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.