Bayern München veegt Barcelona genadeloos van de mat in kwartfinale Champions League

Busquets

Voor FC Barcelona is het seizoen in een absoluut dieptepunt geëindigd. De Catalanen kende een zeer matig einde van de Liga, maar in de kwartfinale van de Champions League bereikte de ploeg van Quique Setién het absolute dieptepunt. FC Barcelona ging namelijk met maar liefst 8-2 onderuit tegen Bayern München.

Barcelona begon in Portugal nog wel goed tegen de favoriet Bayern München. Zo kreeg Luis Suarez een bal net niet achter doelman Neuer en Messi werkte een voorzet op de paal. Maar na vier minuten begon de ellende voor Barcelona al. Thomas Müller kon heel eenvoudig de 1-0 maken voor de Duitsers. Kort erna kwam Barcelona door een eigen doelpunt van Alaba nog wel terug in het duel, maar een kans voor de overwinning had Barcelona eigenlijk geen moment tegen een oppermachtig Bayern.

Een fout in de verdediging zorgde ervoor dat Perišić na ruim 20 minuten Bayern weer op voorsprong zette. Vanaf dat moment ging het snel voor Barcelona en zorgden Gnabry en Müller voor de riante voorsprong na 45 minuten.

Nog 45 minuten..

Na de pauze deed Luis Suarez al snel iets terug voor Barcelona en kregen de Catalanen weer een beetje hoop. Maar die hoop was vijf minuten na de treffer van de Uruguayaan alweer voorbij. Kimmich zorgde namelijk voor de absolute genadeslag waarmee het vertrouwen volledig weg was bij de defensie van Barcelona.

In de slotfase mochten Lewandowski en Coutinho (2x) ook nog een doelpunt maken, waarmee de Catalanen uiteindelijk met 8-2 verliezen. Door de nederlaag strand FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League en zit het seizoen er voor de ploeg van Quique Setién erop.