in ,

Bartomeu komt met nieuws: ”Deelname Super League geaccepteerd”

FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu nam vandaag om 21.45 uur tijdens een persconferentie ontslag als voorzitter van FC Barcelona. Zijn beslissingen hebben ertoe geleid dat de club momenteel sportief mindere seizoenen doormaakt en financieel achterop is geraakt. Toch kwam Bartomeu tijdens de persconferentie ook met een nieuwtje voor de club.

De voormalig voorzitter van de club liet namelijk weten dat hij en zijn bestuur vlak voor het aftreden hebben besloten om deel te gaan nemen aan de Europese Super League, een toernooi geïnitieerd door de FIFA dat de Champions League een flinke boost moet geven. Bartomeu heeft ook bevestigd dat hij en zijn bestuur het nieuwe format van de wereldbeker voor clubs hebben geaccepteerd.

“Gisteren hebben we het voorstel geaccepteerd om deel te nemen aan een toekomstige ‘Europese Super League’ om de economische duurzaamheid van de club te waarborgen. Vandaag hebben we het nieuwe format van de Wereldbeker voor club geaccepteerd.”

Voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu

De UEFA is al jaren bezig met het opzetten van het nieuwe Europese toptoernooi. Afgelopen week lekte het nieuws uit dat het toernooi naar verwachting een toernooi met 18 topteams zal worden met een twee-ronde-systeem met play-offs. Clubs als PSG, Manchester United, Bayern München, Liverpool, Arsenal en andere topclubs zouden deel willen nemen aan het toernooi.

What do you think?

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

Het is gebeurd: Bartomeu stapt op bij FC Barcelona

Xavi Simons Barcelona

‘FC Barcelona is Xavi Simons nog niet vergeten’