BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barcelona wint in leeg stadion van Las Palmas

FC Barcelona heeft zondag in een leeg stadion eenvoudig gewonnen van Las Palmas. Het duel, dat pas op het laatste moment doorging, werd pas in de tweede helft beslist door Barcelona. Mede door twee treffers van Lionel Messi werd het 3-0 in een leeg stadion. 

Het was lange tijd onzeker of FC Barcelona zondag wel in actie zou komen. Maar vlak voor het duel werd besloten om zonder publiek te spelen. Dit vanwege de gebeurtenissen in Catalonië tijdens de dag van het referendum.

Barcelona, dat zeer zwak speelde in een leeg stadion, kreeg voor rust enkele grote kansen. Zo schoot Messi een vrije trap bijna in het doel en was Paulinho die van dichtbij naast kopte.

Na de pauze bracht Valverde Iniesta en Rakitic in het veld. De Catalanen kwamen vervolgens snel op een 1-0 voorsprong via Busquets. De middenvelder kopte vanuit een hoekschop raak. Vervolgens was het Lionel Messi die zijn ploeg op 2-0 en 3-0 zette. Bij de 2-0 was het Denis die de Argentijn fantastisch vrij zette. De 3-0 kwam op aangeven van Luis Suarez.

In de slotfase raakte Andrés Iniesta geblesseerd. De middenvelder moest noodgedwongen naar de kant en lijkt een spierblessure te hebben opgelopen. Barcelona win met het duel uiteindelijk met 3-0 en blijft daarmee de koploper in de Liga.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.