Barcelona wint Gamper Cup na eenvoudige zege op Boca Juniors

FC Barcelona heeft er woensdagavond voor gezorgd dat de Trofeo Joan Gamper in Barcelona blijft. De Catalanen waren bij de aftrap van het nieuwe seizoen in Camp Nou met 3-0 te sterk voor het Argentijnse Boca Juniors. Daarmee wint Barcelona voor de zevende keer op rij de Gamper Cup.

Voor FC Barcelona start het nieuwe seizoen komend weekend tegen Alavés. Voor Ernesto Valverde de mogelijkheid om zijn spelers nog één keer te testen. Tijdens de officiële presentatie in Camp Nou begon de coach met onder meer Lionel Messi, Gerard Pique en Coutinho in de basis. Ook talent Miranda begon bij Barcelona in de basis. De Catalanen kwamen na achttien minuten op een 1-0 voorsprong dankzij Malcom. De aanvaller schoot verrassend op doel en de doelman kon geen reactie meer geven. Vlak voor rust werd het via Lionel Messi 2-0. Na een mislukte combinatie met Munir kon de Argentijn vrij op doel aflopen en de bal simpel binnen stiften.

na rust gaf Valverde ook de andere spelers speelminuten. Jasper Cillessen werd de nieuwe aanvoerder, nadat Messi naar de kant ging. Ook nieuwkomer Arthur en talent Puig speelden de volledige tweede helft. Met de geheel andere opstelling scoorde Barcelona nog één keer. Rafinha zette een goede aanval op met Suarez en uiteindelijk kon de Braziliaan de bal over de doelman tikken en de bal vervolgens in het doel schieten.

Lionel Messi werd verkozen tot de speler van de wedstrijd. De nieuwe aanvoerder mocht na de 3-0 overwinning ook de beker in ontvangst nemen. Barcelona begint zaterdag aan het nieuwe seizoen en hoopt komend seizoen de titel opnieuw veilig te stellen.