BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona wil boomlange Colombiaan in januari al naar Camp Nou halen’

Yerry Mina

FC Barcelona bereidt zich voor op het vertrek van Javier Mascherano.  De club wil daarom Yerry Mina al in januari naar Camp Nou halen. De Colombiaan zou in eerste instantie pas in de zomer naar Barcelona vertrekken, maar  Mundo Deportivo weet dinsdag te melden dat Barcelona in januari al actie wil ondernemen om het vertrek van Mascherano voor te zijn. 

Barcelona is er namelijk van overtuigd dat Javier Mascherano in de winter vertrekt uit Camp Nou. De verdediger wil speelminuten hebben om  komende zomer aanwezig te zijn op het WK in Rusland.  Bovendien zou de aanbieding uit China zo goed zijn dat het nauwelijks te weigeren is.  Echter zou Mascherano Barcelona wel hebben aangegeven dat hij wil wachten totdat de club een vervanger heeft en totdat Umtiti weer fit is.

De leiding van Barcelona is van mening dat Yerry Mina de beste optie is om in de winter aan te schaffen. De  boomlange Colombiaan bezit  namelijk over een enorme fysieke kracht (1.95 meter). Bovendien heeft de 23-jarige Mina  een prima balgevoel.  Voor Barcelona is er echter één probleem.

In 2016 kwam Barcelona met Palmeiras overeen  dat  Mina in de zomer van 2018 voor 9 miljoen euro naar Barcelona zou gaan. Of de Braziliaanse club bereidt is om Mina in januari al voor dat bedrag te laten gaan is de vraag. De Catalanen zouden echter bereidt zijn om iets meer te betalen.

You might also like