Barcelona wervelt dankzij Griezmann en Suárez langs Napoli

FC Barcelona heeft ook de tweede wedstrijd op Amerikaanse bodem gewonnen. Evenals afgelopen donderdag was Napoli de tegenstander. In The Big House, het grootste stadion in de Verenigde Staten, liet Barcelona weinig over van de Italianen: 4-0. Antoine Griezmann maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Barcelona.

Ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen Napoli voerde Ernesto Valverde heel wat wijzigingen door. De trainer had in zijn opstelling een plekje ingeruimd voor Ter Stegen, Piqué, Alba, Lenglet, Roberto, Aleña, Dembélé, Semedo en Frenkie de Jong. Barcelona begon goed aan de wedstrijd en had na een kwartier spelen via Griezmann op voorsprong moeten komen. De Fransman liet de opgelegde kans echter onbenut. Veel hoogtepunten kende de eerste helft niet. Wel werd Barcelona nog een duidelijke strafschop onthouden. Kostas Manolas, de verdediger van Napoli, maakte namelijk opzichtig hands.

In de tweede helft schakelde Barcelona door naar de hoogste versnelling en kwam Napoli er niet meer aan te pas. Na een kwartier spelen in de tweede helft stond het al 0-3. Luis Suárez, Griezmann en nog eens Suárez verzorgden de Catalaanse productie. Vooral het tweede doelpunt van de Uruguayaan mocht er zijn. Hij krulde de bal vanaf zo’n twintig meter in de bovenhoek. De 0-4 kwam op naam van Dembélé. Met een schitterende pass bracht Frenkie de Jong de Fransman in kansrijke positie. Dembélé maakte daar dankbaar gebruik van en schoot de bal onberispelijk binnen. Na de vierde treffer vond Valverde het tijd om te wisselen. Zo maakten Coutinho, Arthur en Vidal hun eerste minuten van het seizoen. Gescoord werd er echter niet meer.