in ,

Barcelona wacht op kaats terug in een-tweetje met Ajax

FC Barcelona sloeg afgelopen winter een enorme slag op de transfermarkt. Met het vastleggen van Frenkie de Jong arriveert komende zomer de nieuwe parel van het Nederlandse voetbal in Barcelona. Matthijs de Ligt, land- en teamgenoot van Frenkie, zou wel eens de volgende speler zijn die Ajax verlaat voor Barça. Als het aan Barcelona ligt, blijft het de komende jaren niet bij Frenkie en De Ligt. Een samenwerkingsverband met Ajax is namelijk een serieuze optie voor de Catalanen.

Met de samenwerking hoopt Barcelona een eerste optie te verkrijgen op de grootste Amsterdamse talenten die zich aandienen in het internationale voetbal. Op deze manier hoopt Barcelona te voorkomen dat veelbelovende spelers van Ajax verkassen naar bijvoorbeeld Real Madrid, Bayern München en PSG. In de hoop Ajax zover te krijgen deze samenwerking aan te gaan, is Barcelona bereid haar grootste talenten (tijdelijk) te stallen in de hoofdstad van Nederland.

Van de week werden door verschillende Spaanse media al enkele talenten van Barcelona genoemd die men vanaf komende zomer wel eens in Amsterdam zou kunnen bewonderen. Dit zijn ze:

Álex Collado

Linksbenige middenvelder die het Barça DNA bezit. De 19-jarige middenvelder, geboren op 22 april 1999 in Sabadell, geldt als een van de grootste talenten van La Masía, de befaamde jeugdopleiding van Barcelona. Niet voor niets dat Spaanse media weten te melden dat Ajax al navraag zou hebben gedaan naar de middenvelder van Barça B. Álex Collado doorliep vrijwel de gehele jeugdopleiding, alvorens hij op 17 maart 2018 zijn debuut maakte voor het tweede elftal van Barcelona.

Leest het spelletje als geen ander. Een creatieve middenvelder die spaarzaam zijn in het hedendaagse voetbal. Weet precies wanneer hij een medespeler wel of niet moet aanspelen, is technisch begaafd, heeft een goed schot en is moeilijk te verslaan in de één-tegen-één duels. Heeft Ajax met Álex Collado de opvolger van Hakim Ziyech op de korrel?

Oriol Busquets

Sinds jongs af aan bekend met het Barça DNA. Oriol Busquets doorliep de gehele jeugdopleiding, alvorens hij in het seizoen 2016/2017 zijn debuut maakte voor Barça B. Hij maakte op 29 november 2017 zijn debuut voor het eerste elftal in de bekerwedstrijd tegen Murcia. Dit seizoen speelde hij een klein uur mee in de bekerwedstrijd tegen Cultural Leonesa.

Oriol Busquets tijdens de recente ontmoeting met Girona in de strijd om de Catalaanse Supercup.

Busquets is een klassieke nummer vier op het middenveld. In zijn spel en houding toont hij enkele gelijkenissen met Sergio Busquets, al jaren de leider op het middenveld van Barcelona. Oriol Busquets is daarnaast inzetbaar op een van de aanvallende posities op het middenveld, maar ook als centrale verdediger.

Miranda

Nicolas Tagliafico is op dit moment de linksback van Ajax en is binnen anderhalf jaar uitgegroeid tot een van de steunpilaren. De Argentijn kwam in de winter van 2018 over van het Argentijnse Independiente en zag zijn eerste halfjaar in Amsterdam bekroond worden met een uitverkiezing voor het WK in Rusland. Ook dit jaar maakt Tagliafico een meer dan uitstekende indruk. Ajax houdt dan ook serieus rekening met een vertrek van de Argentijnse back. Barcelona lijkt in de naam van Miranda een vervanger van Tagliafico in huis te hebben.

Miranda verruilde in 2014 de jeugd van Real Betis voor La Masía. Een keuze die niet verkeerd uitpakte voor de 19-jarige linksback. Hij maakte drie jaar later zijn debuut voor Barça B in de eerste wedstrijd van het seizoen 2017/2018, op bezoek bij Real Valladolid. Dit seizoen staat de teller tot nu toe op vier wedstrijden in het eerste elftal van Barcelona. Hij stond onder meer in de basis in de laatste groepswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Miranda weet dus hoe het is om op het hoogste niveau te voetballen en door zijn voetballende kwaliteiten zou hij een serieuze optie zijn voor Ajax. De vraag is of de speler zelf een overstap naar Nederland ziet zitten.

Miranda is uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van Barcelona B.

Jean-Claire Todibo

Jean-Claire Todibo is een 19-jarige Fransman, geboren in Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana. Todibo doorliep de opleiding van FC Lel Lilas, alvorens hij de overstap maakte naar Toulouse. Dit seizoen maakte de 1.90 meter lange verdediger op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor de Franse middenmoter. Al snel maakten verschillende media nieuws van de interesse van FC Barcelona. Hij speelde in totaal tien wedstrijden voor Toulouse, alvorens hij in de winterstop de overstap maakte naar Barcelona.

Todibo zijn grote kracht is het opbouwen van achteruit. De boomlange verdediger heeft een verleden als middenvelder en kan ook op die positie nog steeds uitstekend uit de voeten. Door zijn fysieke kracht is Todibo zowel opbouwend als verdedigend een sterke factor. Daarmee lijkt hij een uitstekende vervanger te zijn voor Matthijs de Ligt, die zeer waarschijnlijk naar Barcelona zal verkassen.

Dembele

Dembélé en Suarez werken aan herstel voor derby van Barcelona

Barcelona werkt toe naar allesbeslissende maanden