Barcelona verliest opnieuw punten na 90 droevige minuten tegen Athletic Bilbao

Barcelona is er op zaterdag wederom niet in geslaagd om te winnen. Tegen Athletic Bilbao verspeelde de ploeg van Valverde twee punten na een 1-1 gelijkspel. Messi werd voorafgaand aan het duel op de bank gelaten, maar kwam al er vroeg in de tweede helft in.

Na een slechte week voor Barcelona en Ernesto Valverde was het tijd om weer eens wat te laten zien. Thuis, tegen de nummer 14 van La Liga, leek dit mogelijk maar naarmate de eerste helft vorderde wisten veel toeschouwers in het Camp Nou al genoeg: slechte passing, weinig creativiteit, dom balverlies en een slordige defensie. Dit leidde in de 41e minuut tot een doelpunt in het doel van Ter Stegen. De Marcos wist knap binnen te schieten na een fraaie voorzet waarbij Piqué en Sergi Roberto er niet goed uitzagen: 0-1.

In de tweede helft probeerde Barcelona de rollen om te draaien. Messi en Busquets kwamen erin voor de geblesseerde Sergi Roberto en Arturo Vidal, de Chileen speelde trouwens als een van de weinigen een redelijke pot aan de kant van Barcelona. Messi’s aanwezigheid viel direct op en dat leidde tot een paar kansen. Coutinho raakte de lat en Messi raakte zelf de paal nog.

In de 84e minuut wist Munir, die erin kwam voor Dembélé, de gelijkmaker binnen te tikken. Messi’s inzet na een slechte pass van Suárez werd beloond en de Argentijn bediende Munir vervolgens op geweldige wijze. De Spanjaard bleef koel en tikte scherp binnen: 1-1.

Verder dan dat kwam Barcelona niet, de club leidt opnieuw punten verlies in een slechte week. Woensdag staat Tottenham Hotspur te wachten in Wembley.