BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barcelona verhuurt talent Marlon aan Nice

De competitie is alweer twee speelrondes onderweg, maar FC Barcelona heeft de selectie nog steeds niet rond. Afgelopen week werd Ousmane Dembélé overgenomen van Borussia Dortmund voor een recordbedrag van 105 miljoen euro, dat door meerdere variabelen kan oplopen tot maximaal 150 miljoen. Barça zit nog steeds achter de handtekening van Coutinho aan en hoopt ook Di María over te nemen van PSG. De laatste dagen van de transfermarkt worden er echter niet alleen ingaande transfers verwacht. Verschillende spelers zijn op weg naar de uitgang van het Camp Nou, al dan niet tijdelijk. Zo ook verdediger Marlon, die zijn nieuwe werkgever lijkt te hebben gevonden.

Mundo Deportivo weet namelijk te melden dat de Braziliaan op weg is naar het Franse OGC Nice. De club, die vorig jaar een uitstekend seizoen kende door op de derde plek te eindigen in de nationale competitie, zal de verdediger voor twee seizoenen huren van de Catalaanse grootmacht. Barça heeft de mogelijkheid om de huurperiode na één seizoen te stoppen. De jonge verdediger kreeg in de voorbereiding de kans zich te laten zien aan de nieuwe trainer, maar Ernesto Valverde is niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Nog niet overtuigd, want hij ziet wel degelijk potentie in hem. Tijdens de persconferentie na de gewonnen competitiewedstrijd tegen Alavés afgelopen zaterdag, gaf Valverde aan dat Marlon nog jong is en een tijdelijke overgang misschien beter zou zijn voor zijn ontwikkeling.

Marlon in actie tijdens het duel met Las Palmas van vorig seizoen.

Die overgang lijkt er dus te komen. De onderhandelingen over een huur van de verdediger zijn de afgelopen dagen in een versnelling geraakt. Vorige week meldde FC Barcelona nog dat de verdediger niet zou vertrekken, maar na de uitspraken van Valverde zou de situatie zijn veranderd. Afgelopen zaterdag zocht de president van Nice, Julien Fournier, contact met het management van Marlon. De speler heeft over interesse niet te klagen, want ook meerdere Spaanse clubs hengelen naar zijn verdiensten. De 21-jarige verdediger heeft zijn keuze echter op Nice laten vallen. Hij ziet genoeg kansen op speeltijd bij de Franse club. Nice neemt namelijk deel aan de Europa League en zal ook dit jaar de Franse top uitdagen, ondanks de uiterst teleurstellende start.

Update 29-08-2017, 21.50 uur:

FC Barcelona heeft via officiële kanalen de transfer van Marlon Santos bekend gemaakt. De Braziliaanse verdediger wordt voor twee seizoenen verhuurd aan OGC Nice. Barcelona kan Marlon na het eerste seizoen terughalen naar Camp Nou.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.