in

Barcelona verhuurt Arda Turan aan de koploper van Turkije

FC Barcelona is Arda Turan voor de komende seizoenen kwijt. De Catalanen hebben zaterdag een akkoord bereikt met Istanbul Basaksehir FK  over de transfer van Arda Turan. De Turkse middenvelder wordt voor tweeënhalf  seizoen verhuurd aan de koploper van de Turkse competitie. 

Barcelona en Istanbul Basaksehir FK  hebben een aparte constructie bedacht voor de transfer van Arda.  De Turkse koploper huurt Arda voor tweeënhalf seizoen, maar Barcelona mag Arda in die periode verkopen  aan een club die geïnteresseerd is in de middenvelder. Ook Basaksehir  mag zich met de Turk versterken.  De Turkse club is verantwoordelijk voor het salaris van Arda. Bovendien ontvangt Barcelona een transferbedrag voor de middenvelder. Dat bedrag hangt af van zijn prestaties.

Arda Turan, die bij Barcelona slechts 55 duels speelde, kwam dit seizoen niet voor in de plannen van Ernesto Valverde. De Turk kon in de zomer al vertrekken naar China, maar koos ervoor om in Barcelona te blijven.  Dit seizoen kwam Arda nog niet in actie voor Barcelona. Bij Basaksehir wordt Arda ploeggenoot van Eljero Elia.

 

Yerry Mina bezoekt training FC Barcelona

LIVE | Presentatiedag Yerry Mina