BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona stuurt scouts naar Nederland voor Ajacied bij Oranje’

Matthijs de Ligt wordt bij de komende twee oefeninterlands van het Nederlands elftal in de gaten gehouden door scouts van FC Barcelona. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt in de komende dagen tegen Engeland en Portugal. Voor FC Barcelona een goede reden om Matthijs de Ligt te gaan scouten. De Spaanse sportkrant Mundo Deportivo meldt woensdag namelijk dat de Ajacied nog altijd in de belangstelling staat van de Catalaanse club.

FC Barcelona is al maanden met zichzelf in strijd  in de zoektocht naar nieuwe verdediger. Aan de ene kan heeft Barcelona met Gerard Pique en Samuel Umtiti uitstekende verdediger. Zij zullen ook in de komende jaren het hart gaan vormen.  Aan de andere kant heeft de club met Thomas Vermaelen en Yerry Mina twee verdedigers die van mindere kwaliteit zijn.  De club weet dat Vermaelen regelmatig geblesseerd is, maar op de momenten dat hij fit is, is de Belg van toegevoegde waarde voor de Catalanen. Yerry Mina is een speler voor de toekomst. Echter is Mina  geen Europeaan en versterkt Barcelona zich komend jaar met Arthur. Daarmee heeft Barcelona vier spelers buiten de EU in de selectie dat niet is toegestaan.  Een groot dilemma voor Barcelona.

En dus is Matthijs de Ligt één van de kandidaten die de problemen in één keer kan oplossen.  Barcelona bekeek de Ligt de afgelopen maanden al meerdere keren in de Nederlandse eredivisie. De club is van mening dat het jonge talent van Ajax goed bij Barcelona past. Dit komt mede door de speelstijl van de Amsterdammers. Toch stuurt Barcelona uitgerekend nu scouts naar Nederland om te zien of De Ligt ook tegen grote namen  zijn mannetje staat.

Barcelona moet komende zomer wel verwachten dat Ajax  de hoofdprijs vraagt voor De Ligt.  Afgelopen zomer vertrok Davinson Sánchez voor veertig miljoen euro naar Tottenham Hotspur. De vraagprijs voor De Ligt zal daar naar verwachting niet ver vandaan liggen.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.