BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona sprak met Ajax over talenten De Jong en De Ligt’

FC Barcelona heeft inmiddels intern gesproken over de uitschakeling in de Champions League tegen AS Roma.  Voor de Catalaanse fans is het seizoen opnieuw teleurstellend verlopen. Ja, Barcelona zal de Liga opnieuw winnen en er is nog een kans om de Copa del Rey te winnen, maar de club weet opnieuw niet te scoren in de Champions League. De Catalanen zullen komende zomer flink verjongen. Een van de mogelijke clubs waar Barcelona gaat winkelen is Ajax. 

Barcelona  is ervan overtuigd dat het komende zomer moet gaan verjongen. Het mogelijke vertrek van Andrés Iniesta  is daarvan al een voorbeeld. Maar de club lijkt ook niet verder te gaan met Thomas Vermaelen. Bovendien zijn er enkele spelers die niet aan het niveau voldoen.

De club haalde voor de defensie al Yerry Mina in de winterstop. De boomlange Colombiaan is onderdeel van het ‘nieuwe’ Barcelona. Ook Arthur Melo werd eerder dit jaar al aangetrokken. Ook  hij wordt voor de toekomst gekocht.

Ajax

Maar Barcelona wil zich verder versterken. De  Spaanse sportkrant Mundo Deportivo weet maandag te melden dat FC Barcelona inmiddels Ajax heeft laten weten dat zij interesse hebben in Frenkie de Jong en Mattthijs de Ligt. De Ligt moet in de toekomst de opvolger van Gerard Pique worden en De Jong  is door de scouts van Barcelona ook als zeer interessant gezien.   Of de twee komende zomer al naar Camp Nou worden gehaald is nog maar de vraag.

Daarnaast wil de club ook aanvallend in de Champions League beter voor de dag komen. Luis Suarez schittert nog altijd in de Liga en de Copa, maar in de Champions League faalt de Uruguayaan al enige tijd. En dus moet Antoine Griezmann daar verandering in gaan brengen.  Ook hij is één van de spelers die komende zomer wel eens in Camp Nou te zien zal zijn tijdens de presentatie van het elftal.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.