Barcelona speelt met Dembélé gelijk bij Celta

FC Barcelona heeft zonder Lionel Messi, Andrés Iniesta en Luis Suarez  een goed resultaat geboekt op bezoek bij angstgegner Celta de Vigo. De mannen van trainer Ernesto Valverde speelde in de achte finale van de Copa del Rey met 1-1 gelijk.

De B-ploeg van Barcelona kende een lastige openingsfase in het duel waarin Iago Aspas vooral gevaarlijk bleek. Tot grote kansen kwamen beide ploegen echter niet. De 1-0 van FC Barcelona kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Een goede voorzet van Gomes zorgde ervoor dat B-speler José Arnaiz zijn derde treffer in de Copa del Rey kon maken.

De ploeg van Valverde kreeg na de treffer meer controle over de wedstrijd, maar zonder een echte spits werd Barcelona alleen via Paulinho gevaarlijk. Na ruim een half uur kwam Celta terug in de wedstrijd. Het was Sisto die snoeihard 1-1 binnen schoot nadat de bal enkele seconden ervoor op de lat belandde.

In de tweede helft kende Barcelona vooral vlak na rust een goede periode. De Catalanen kregen via Denis Suarez een ongelofelijke grote kans. De middenvelder schoot voor een vrijwel open doel naast. En ook Busquets zag zijn inzet op de lat belanden. Celta deelde vooral via Emre Mor en Aspas speldenprikken uit, maar ook Cillessen hoefde in Balaídos niet bijzonder vaak in actie te komen.

Bij Barcelona debuteerde  Dembélé in de tweede helft. De aanvaller kreeg één kans die hij recht op de doelman schoot.  Op 11 januari treffen Barcelona en Celta elkaar in de return opnieuw. Dan in Camp Nou.