in ,

Barcelona presenteert opvolger Dani Alves: ”Hij is mijn idool”

Emerson - Laporta | FC Barcelona

Niet de techniek van Daniel Alves, maar Emerson Royal wil bij FC Barcelona niets anders dan zijn grote idool succesvol opvolgen. Maandag werd de Braziliaanse vleugelverdediger in een leeg Camp Nou gepresenteerd.

Emerson werd vorig jaar door FC Barcelona en Real Betis samen gekocht van Atlético Mineiro voor 12 miljoen euro. Barcelona betaalde afgelopen winter Real Betis al 9 miljoen euro. De overstap zou echter pas deze zomer plaatsvinden. En vandaag was de grote dag voor de Braziliaanse snelheidsduivel.

In een leeg Camp Nou zette de dolblije verdediger zijn handtekening onder het contract. De Braziliaan kijkt uit om voor de club te spelen waar zijn idool Dani Alves voor speelde. “Het zijn spelers die geschiedenis hebben geschreven voor deze club”, zei Emerson na de presentatie. ”vooral Alves, die ik als idool heb. Hij is de speler met de meeste titels in de geschiedenis van het voetbal en ik heb met hem gesproken over wat het betekent om voor Barça te spelen.”

Emerson stond maandag ook al op het trainingsveld in Barcelona. De Braziliaan trainde met zijn landgenoot Coutinho individueel.

Joan Laporta - FC Barcelona

Laporta hard voor Moriba: ”Andere oplossingen als je niet wil verlengen”

Álex Collado | FC Barcelona B

‘Collado op weg naar uitgang bij FC Barcelona’