BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona overweegt Paulinho niet nu, maar in januari te halen’

De spelers van FC Barcelona bevinden zich momenteel in de Verenigde Staten om zich voor te bereiden op het komende seizoen. Achter de schermen is de club bezig om het team te versterken. De Catalanen zijn nog altijd in de race voor Paulinho, donderdag kwam Mundo Deportivo met nieuws naar buiten over de Braziliaan.

Technisch directeur Robert Fernandez overweegt om een transfer niet nu in gang te zetten, maar in januari. Barça heeft tot nu toe twee keer een bod uitgebracht op de 28-jarige middenvelder van Guangzhou Evergrande. Geen van die biedingen kwamen in de buurt van de 40 miljoen euro waar de Chinese club om vraagt. Toch heeft Barcelona vertrouwen in de komst van Paulinho: de club weet dat Paulinho graag naar Camp Nou wil komen. Ook gaat Barcelona er vanuit dat Guangzou Evergrande geen zin heeft in een ongemotiveerde Paulinho.

Guangzhou wil maar één ding: de Chinese competitie winnen. Die competitie eindigt in november. Scolari, de coach van Guangzhou gaf eerder aan dat Paulino een sleutelspeler voor hem is en dat hij hem hard nodig gaat hebben komende maanden. Om die reden overweegt Robert Fernandez hem in de winter te halen, de speler zou dan ook goedkoper zijn. Bovendien kan Barcelona zich dan volledig gaan focussen op een eventuele komst van Verratti.

Paulinho’s contract bij Guangzhou Evergrande loopt af in december 2020. In 2015 kwam hij voor 20 miljoen euro over van Tottenham Hotspur.

 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.