in

CryCry

Barcelona organiseert na dramatische week vervroegde verkiezingen

Na de dramatische uitslag voor FC Barcelona in de Champions League tegen Bayern München heeft het bestuur van FC Barcelona maandag urenlang vergaderd. Coach Quique Setién werd ontslagen, maar het bestuur nam nog een drastisch besluit. De leden van FC Barcelona gaan namelijk komend jaar naar de stembussen.

FC Barcelona kondigde namelijk eerder vanavond aan dat de club tijdens de eerste thuiswedstrijd vanaf 15 maart 2021 verkiezingen gaat houden. Victor Font en Joan Laporta zijn de voornaamste kandidaten om Josep Bartomeu in 2021 op te volgen als voorzitter van FC Barcelona. De teleurstellende prestaties van de afgelopen jaren heeft Bartomeu doen besluiten om de verkiezingen nog voor de zomer van 2021 te houden. Alleen bij een motie van wantrouw zou de verkiezingen nog dit jaar gehouden kunnen worden.

Na bestudering van alle opties beschouwt het bestuur dit als de meest haalbare datum voor de genoemde verkiezingen. Het bestuur begrijpt dat een onmiddellijke oproep tot verkiezingen niet haalbaar is, gezien het feit dat het competitieseizoen in het weekend van 12 september 2020 begint en de situatie die is ontstaan door de COVID-19-crisis – zowel economisch als sociaal. Het huidige bestuur van de club zal doorgaan met de uitvoering van het plan om de sportieve en economische situatie om te keren, gebaseerd op ingrijpende veranderingen in het team, plus een geherdefinieerde begroting om de nieuwe situatie als gevolg van de COVID-19 aan te pakken, voor het einde van het huidige mandaat.

What do you think?

Written by BarçaSource

Ademt FC Barcelona en kan je op alle vragen over het FC Barcelona van NU antwoord geven.

FC Barcelona ontslaat Quique Setién

Ter stegen training

FC Barcelona is Ter Stegen maanden kwijt na ingrijpende beslissing