Barcelona op knollenveld met moeite voorbij promovendus Valladolid

FC Barcelona heeft de eerste uitwedstrijd in de Liga met een overwinning afgesloten. De ploeg van coach Ernesto Valverde wist met veel pijn en moeite, op een zeer slecht veld, met 1-0 te winnen van promovendus Real Valladolid.

Barcelona had zaterdag veel moeite met een zeer fris Real Valladolid. De thuisploeg verraste Barcelona aantal keer en met onder andere oud-FC Twente-speler Enes Unal werd het via uitbraken enorm gevaarlijk. Ter Stegen moest meerdere keren in actie komen. Barcelona had bij Valladolid vooral moeite met de enorm slechte grasmat. De thuisploeg had het veld enkele dagen voor het duel gelegd, waardoor de spelers bij iedere actie een stuk gras de lucht in zagen vliegen.

Barcelona speelde een zeer behouden eerste helft, waarin het via Dembélé een grote kans kreeg. De aanvaller schoot vanaf de zijlijn echter hoog over het doel. Ook Coutinho en Suarez kregen een aantal kansen, maar zei zagen voormalig Barça-goalie Masip meerdere keren in de weg liggen.

In de tweede kwam Barcelona ook nooit echt in het spel wat de ploeg graag speelt. Door het slechte veld vlogen ballen alle kanten op. En een goed georganiseerd Valladolid hield Barcelona buiten het strafschopgebied. Toch wist FC Barcelona te scoren. Na een klein uur spelen werd een lange pass van Suarez door Sergi Roberto op de achterlijn terug gekopt en Ousmane Dembélé werkte uiteindelijk de 0-1 in de verre hoek.

Daarmee had de ploeg van Ernesto Valverde voor het eerst in het duel wat meer lucht en daardoor ook meer rust in het spel. In de slotfase probeerde de thuisploeg nog aan te zetten voor de gelijkmaker. En die gelijkmaker leek er te komen voor de promovendus, maar de VAR keurde de late 1-1 diep in de blessuretijd af vanwege buitenspel.

Daarmee ontsnapt Barcelona bij promovendus Real Valladolid en wint het met 1-0. De Catalanen zijn daarmee na twee speelrondes in de Liga nog ongeslagen. Barcelona kan zich gaan richten op een zware laatste week op de transfermarkt. Komende week speelt Barcelona in het eigen Camp Nou tegen Huesca.

Barcelona zonder Cillessen tegen Valladolid; Rafinha en Alacacer op weg naar de uitgang

Barcelona furieus over slechte grasmat: ”Dit is een schande”