BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona op bezoek in Leverkusen voor drie talenten’

Afgelopen zondag speelde Bayer Leverkusen tegen Wolfsburg en zowel sportief directeur Robert Fernandez als hoofdscout Urbano Ortega van FC Barcelona waren aandachtig toeschouwer. Zij waren voor drie spelers van Bayer Leverkusen naar Duitsland gekomen; Julian Brandt, Jonathan Tah en Leon Bailey.

Brandt, Tah en Bailey begonnen alle drie in de basis en speelden de volle 90 minuten, maar konden er niet voor zorgen dat Bayer in eigen stadion de drie punten pakte. Bayer Leverkusen kwam wel tot twee keer toe op voorsprong maar Wolfsburg knokte zich beide keren terug, de eindstand was dan ook 2-2. Jonathan Tah is een centrale verdediger van 21 jaar oud die zijn debuut voor het nationale elftal al heeft mogen maken. Hij zou de opvolger van Javier Mascherano kunnen worden, die met zijn 33 jaar oud toch richting het einde van zijn carrière gaat.

De andere twee spelers waarvoor Fernandez en Ortega naar Duitsland kwamen zijn aanvallers. Julian Brandt is net als Tah 21 jaar oud en ook hij heeft al voor het nationale elftal gespeeld. Brandt speelde tot nu toe 12 interlands waarin hij eenmaal wist te scoren. De vleugelaanvaller kan ook als (tweede) spits functioneren. Leon Bailey is de laatste speler op het lijstje van de Catalaanse scouts. De Jamaicaan is 20 jaar oud en kwam afgelopen seizoen in de winter over van KRC Genk voor 13,5 miljoen euro. De Catalanen bekeken al meerdere spelers in Duitsland. Of er in de winter een extra Duitser bij FC Barcelona komt is echte nog de vraag. Ook Thiago Alcantara en Coutinho staan op het lijstje van Barcelona.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like