BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona ontvangt ticket voor nieuwe opzet WK voor clubs’

De FIFA gaat het WK voor clubteams in de komende jaren behoorlijk veranderen.  Waar de UEFA de stap niet durfde te nemen, neemt de FIFA die stap vanaf de zomer van 2021 wel. FC Barcelona behoort tot de eliteclubs die vanaf die zomer deel gaan nemen aan de nieuwe opzet van het WK voor clubteams, zo weet het Spaanse Mundo Deportivo dinsdag te melden.

Volgens de Spaanse sportkrant zullen in juni 2021 24 clubs mee gaan doen om de titel.   He toernooi duurt duurt drie weken en zal ééns in de vier jaar gehouden worden.   Europa mag twaalf deelnemers sturen. Volgens Mundo Deportivo krijgen naast Ajax ook Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, AC Milan, Liverpool, Internazionale, Manchester United, Juventus en Paris Saint Germain een ticket voor het toernooi.

Al die clubs hebben minstens drie Europa Cup-titels in de prijzenkast staan en mogen op basis van hun verleden deelnemen. De kanshebbers voor de resterende twee tickets zijn Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, FC Porto, Benfica en Borussia Dortmund.  Na de eerste editie kwalificeren de winnaars van de Champions League van de laatste vier jaar zich automatisch. Ook de finalisten en de vier clubs met het hoogste UEFA-coëfficiënt zullen automatisch toegang krijgen.

Het nieuwe toernooi wordt volgens het plan één keer in de vier jaar gehouden en komt in plaats van de Confederations Cup.  De Zuid-Amerikaanse bond  CONMEBOL  mag vier clubs sturen plus mogelijk nog een club, die tegen Oceanië strijd om een plek. Zo zullen River Plate, Boca Juniors, Santos, Flamengo, Peñarol of Nacional meedoen aan de eerste editie.  Azië en Afrika mogen beide twee clubs sturen.  Het organiserende land mag tot slot ook een clubs sturen.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.