in

Barcelona ontbindt contract van grote onbekende in selectie Koeman

Matheus Fernandes | FC Barcelona

FC Barcelona heeft het contract van Matheus Fernandes ontbonden. Wie? Matheus Fernandes. Voor veel fans de grote onbekende bij FC Barcelona, maar de verdedigende middenvelder werd in de winter toch echt naar FC Barcelona gehaald en tekende een contract tot de zomer van 2025. Aan dat contract maakte de club vandaag een einde.

Matheus, die aanstaande woensdag 23 jaar wordt, arriveerde in de winter bij FC Barcelona, maar zijn verblijf is bijna onopgemerkt gebleven. De Braziliaan werd niet eens gepresenteerd. Barça betaalde Palmeiras 7 miljoen euro, plus 3 in variabelen die waarschijnlijk niet betaald hoeven te worden.

De Braziliaanse middenvelder speelde op huurbasis bij Valladolid in de tweede helft van het seizoen 2019-2020 en het jaar daarop sloot hij zich aan bij het eerste team van Barcelona. De Braziliaan is echter nooit in de plannen van de Nederlandse coach gekomen.

Matheus verlaat Barça met de eer dat hij 17 minuten in de officiële competitie heeft gespeeld. Hij debuteerde tegen Dynamo Kiev (0-4), in de groepsfase van de Champions League. De reden waarom Barcelona het contract heeft ontbonden is niet bekend gemaakt. De Catalanen hopen waarschijnlijk met zijn vertrek het spelerssalaris te kunnen drukken.

Konrad in het bekerduel met Cornellà

Barcelona laat talentvolle Konrad naar Ligue 1 vertrekken

Frenkie de Jong kopt raak tegen Real Sociedad

Frenkie de Jong verkozen tot Speler van het Seizoen 2020-2021