Barcelona ondanks moeizame overwinning geen kampioen

FC Barcelona heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met een overwinning afgesloten. De Catalanen kwamen in Camp Nou nog wel achter tegen Eibar, maar in de slotfase wist Barcelona alsnog met 4-2 te winnen.

FC Barcelona wist dat het enorm lastig zou worden om tijdens de laatste speelronde van het seizoen kampioen te worden. En na het bericht uit Malaga dat Ronaldo binnen twee minuten had gescoord was die droom zo goed als voorbij. Dat lieten de Catalanen in het spel ook merken.

De ploeg kwam namelijk op een 0-1 achterstand door de Japanner Inui. Barcelona kwam in de eerste helft maar moeizaam voor het doel van Eibar en de bezoekers speelden met lef in Camp Nou. Luis Suarez kreeg twee geweldige kansen voor Barcelona, maar die verzilverde hij niet.

In de tweede helft drong Barcelona meer aan. Maar wederom was het Inui die scoorde en daarmee Eibar op een 2-0 voorsprong zette. Nadat Junca een eigen doelpunt maakte kreeg Barcelona vervolgens twee strafschoppen. Messi miste de eerste, maar de tweede was wel raak. Tussendoor zorgde Luis Suarez vanuit een hoekschop voor de 2-2. In de slotfase zorgde Messi dat Luis Enrique een waardig afscheid kreeg in Camp Nou. Na een geweldige solo maakte Messi de 4-2.

Met de 4-2 overwinning verzekert Barcelona zich volgend seizoen wederom van Champions League voetbal, maar grijpt het naast de landstitel.