BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barcelona en Gremio akkoord over optie tot koop

FC Barcelona heeft een akkoord  bereikt met de Braziliaanse club Gremio over een optie tot koop voor het Braziliaanse talent Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo. De Catalanen kunnen daarmee de middenvelder van Gremio vanaf juli 2018 overnemen voor een slordige 30 miljoen euro.

FC Barcelona en Gremio waren al enkele maanden in gesprek over een transfer, waarbij de directie van Barcelona zelfs een fout maakte door vooraf op de foto te gaan met Arthur in een Barça-shirt. In de afgelopen spraken beide partijen in Barcelona over de transfer en waren slechts enkele details onbesproken. Ook de voorzitter van de Braziliaanse club was openhartig en liet in een vroeg stadium al weten dat beide partijen dicht bij een akkoord waren.

Met de optie tot koop kan Barcelona Arthur vanaf juli 2018 overnemen van Gremio voor een bedrag van 30 miljoen euro.  Daarbij kan het bedrag nog eens oplopen met 9 miljoen euro. Die variabelen komen uit nieuwe contracten en het aantal gespeelde wedstrijden.  Eerder wist de Spaanse media te meldden dat Arthur pas in januari 2019 naar Camp Nou komt. Ook dat blijft in de optie mogelijkheid.

Arthur is een middenvelder die bekend staat om zijn  passing skills. Een andere kwaliteit van de 21-jarige Arthur is het eenvoudig passeren van zijn man.  De Braziliaan is uitstekend in het beschermen van de bal en kan net zoals Iniesta en Xavi de beslissende pass geven.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like