Barcelona loopt verder uit op Real Madrid na genadeklap in Bernabeu

FC Barcelona heeft een behoorlijke tik uitgedeeld aan concurrent Real Madrid. In het Santiago Bernabeu werden De Koninklijke zaterdagmiddag met 3-0 verslagen.  Ernesto Valverde en zijn mannen lopen door de overwinning verder uit op de Madrilenen en  hebben een voorsprong van 14 punten in de Liga.

FC Barcelona begon in Madrid met de vertrouwde elf namen. Zidane koos op het middenveld voor Kovacic. De middenvelder slaagde er in de eerste helft in om Messi af te schermen. Barcelona kwam zelden voor het doel van doelman Navas. Twee kansen van Paulinho waren het grootste wapenfeit in de eerste helft voor Barcelona.

Het was Real Madrid dat vanaf de eerste minuut vol gas gaf in Bernabeu. Een kopbal van Ronaldo werd al na 1 minuut binnen gekopt, maar de Portugees stond in buitenspelpositie waardoor de treffer niet door ging. De aanvaller kreeg minuten later wederom een grote kans, maar deze keer schoot Ronaldo over de bal.  Ter Stegen hield Barcelona in de eerste helft meerdere malen op de been en ook de defensie stond erg compact opgesteld.

In de tweede helft werd alles anders voor de ploeg van Ernesto Valverde.  Barcelona kreeg  meer ruimte en kwam  vaker voor het doel. De eerste de beste counter in de tweede helft was direct raak voor Barcelona. Rakitic stormde op,  Roberto gaf de pass en Suarez kon bij de tweede paal 0-1 binnen schieten.  De Catalanen gaven vervolgens vol gas. Kansen kreeg het via Suarez en Messi.

Na ruim een uur kantelde de wedstrijd volledig. Carvajal kreeg een directe rode kaart nadat de verdediger de bal uit het eigen doel tikte. Real Madrid moest met 10 man verder. Messi mocht vanaf de stip aanleggen voor de 0-2.

De 2-0 voor Barcelona was e nekslag voor de Madrilenen. Barcelona had het balbezit en speelde de bal minuten lang rond. Pas in de absolute slotfase maakte Barcelona ook nog   het derde doelpunt van de middag. Lionel Messi omspeelde Marcelo en gaf breed op Aleix Vidal. De vleugelspeler schoot hard de 3-0 binnen.

Barcelona blijft door de overwinning de koploper van de Liga. De Catalanen zagen vrijdag concurrent Atletico Madrid verliezen en zetten de andere concurrent Real Madrid op 14 punten achterstand.