Barcelona loopt averij op na vroege rode kaart Lenglet

FC Barcelona heeft zondag belangrijke punten verspeeld in de strijd om de koppositie in de Liga. De Catalanen stonden tegen Girona al vroeg met tien man, na een opmerkelijke rode kaart voor Clement Lenglet en dat brak Barcelona in de slotfase op. Uiteindelijk Barcelona Girona op een 2-2 gelijkspel te houden in Camp Nou.

FC Barcelona zag de concurrentie zaterdag winnen en wist daarom dat het van de buren uit Girona moest winnen om de koppositie te behouden in de Liga. Voor de ploeg van Ernesto Valverde leek er in het eerste half uur ook geen vuiltje aan de lucht in Camp Nou. De ploeg domineerde met onder meer Semedo, Lenglet, Vidal en Arhtur in de basis. Maar echt grote kansen kregen beide ploegen niet.

Toch was het Barcelona dat na een kleine twintig minuten op voorsprong kwam. Lionel Messi mocht de trekker overhalen, nadat Vidal in het strafschopgebied van Girona goed het overzicht hield. Messi plaatste de bal in de verre hoek en zette Barcelona eenvoudig op een 1-0 voorsprong.

Rode kaart

Na ruim een half uur spelen veranderde de wedstrijd voor Barcelona volledig. Waar arbiter Gil Manzano in eerste instantie voor een vrije trap voor Lenglet floot, werd dat een minuut later omgedraaid in een rode kaart voor de Fransman. Manzano riep de hulp in van de VAR en concludeerde dat Lenglet een elleboogstoot uitdeelde. Met tien man zag Barcelona een minuut voor de pauze Girona zelfs op gelijke hoogte komen. Stuani kwam goed voor Pique en kon daardoor eenvoudig 1-1 binnen tikken.

Na de pauze liep Barcelona ook al snel op tegen een achterstand. Barcelona stond niet op te letten bij een snelle aanval van Girona. In eerste instantie kon Ter Stegen redding brengen voor zijn ploeg, maar in de nastoot was het opnieuw Stuani die verwoestend uithaalde. Barcelona moest na een kleine vijf minuten in de tweede helft een 2-1 achterstand zien om te buigen.

En die gelijkmaker kwam er voor Barcelona al vrij snel. Na een kwartier spelen in de tweede helft wist Lionel Messi de bal strak voor te krijgen, die Suarez via de doelman wist te verlengen. Uiteindelijk was het Gerard Pique die voor het doel de 2-2 binnen kon koppen voor Barcelona.

Barcelona had door de snelle gelijkmaker nog een klein half uur om met tien man alsnog de drie punten in eigen huis te houden. Valverde bracht daarom Coutinho en Rakitic in de ploeg om een doelpunt te forceren. Via een aantal vrije trappen van Lionel Messi werd Barcelona ook wel gevaarlijk, maar de ploeg moest waken voor de counter van de bezoekers.

In de slotfase probeerde Barcelona met afstandsschoten van onder meer Coutinho nog een doelpunt te forceren, maar dat doelpunt kwam er niet. Met tien man kwam Barcelona in het eigen Camp Nou niet verder dan 1-1 tegen Girono. De Catalanen blijven op doelsaldo wel koploper in de Liga.

Barça-spelers verbaast: Lenglet krijgt rode kaart na opmerkelijk VAR-moment

Samenvatting | FC Barcelona – Girona (2-2)