in

Barcelona legt twaalfde talent in een maand langer vast

FC Barcelona heeft donderdag opnieuw met een talent van La Masia verlengd. De Catalanen hebben een overeenstemming bereikt met Kike Saverio over een contractverlenging tot de zomer van 2020. Zijn ontsnappingsclausule bedraagt 50 miljoen euro. Dat heeft de club via officiële kanalen bekend gemaakt.  

De Ecuadoraan kwam in 2015 over van Cornellà en groeide verrassend genoeg uit tot één van de grotere talenten van de jeugdopleiding. In het seizoen 2016/17 won hij zijn eerste landstitel met de Juvenil B. In het afgelopen seizoen was Savario onderdeel van het zeer talentvolle Juvenil A. Daarmee won hij onder meer de landstitel en de UEFA Youth League.

Savario is niet het enige talent die zijn contract verlengde in de afgelopen weken. De Catalanen legden namelijk twaalf talenten langer vast. Onder meer Abel Ruiz, Riqui Puig, Miranda verlengden hun contract. Alle talenten die verlengden kregen een behoorlijke ontsnappingsclausule. Barcelona wil daarmee voorkomen dat andere clubs de talenten vroegtijdig weghalen bij de club.

Valverde start voorbereiding op nieuwe seizoen

Arthur gepresenteerd en werkt eerste training af bij Barcelona