BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barcelona laat droom van Syrische vluchteling uitkomen

Het bijzondere verhaal van Nujeen is dit jaar de  inspiratie voor de kerstcampagne van FC Barcelona.  De jonge Syrische vluchteling is al vanaf  jongs af aan fan van de Catalaanse club.  Voor Barcelona een reden om haar  droom uit te  laten komen.

De invalide Nujeen vertrok in 2015 in haar rolstoel uit Aleppo om oorlog en alle narigheden achter zich te laten. Een reis van ruim 5000 kilometer volgde voordat ze uiteindelijk in Duitsland terecht kwam.  Nujeen schreef het inspirerende verhaal op in een boek. De 18-jarige vluchteling heeft een bijzondere band met FC Barcelona en had tijdens  haar slechte momenten veel steun aan de overwinningen van de club.   Het verhaal kwam ook bij FC Barcelona terecht. De club bezorgde haar uiteindelijk een onvergetelijke belevenis.

“Ik ben een heel normaal meisje zoals ieder ander, maar ik heb veel geleden, veel dingen zijn mij overkomen en ik heb veel dingen gezien”, zo vertelt Nujeen.  ”Soms dacht ik dat de toekomst erg donker zou zijn, maar tijdens veel van die moeilijke momenten hebben de  overwinningen van Barça me geholpen. Ik voel me deel van die familie van 15 miljoen fans die Barça  in de wereld heeft.”

”Dit jaar wilden we op een andere manier de kerst vieren met onze fans. We hebben  besloten om een verhaal over het leven en verbetering uit te leggen zoals dat van Nujeen”, zo laat voorzitter Bartomeu weten, die Nujeen tijdens het duel met Celta de Vigo ontmoette.

Barcelona liet Nujeen’s droom uitkomen door haar in Duitsland met de spelersbus op te halen. Na een reis van ruim 1800 kilometer  bezocht ze voor het eerst in haar leven Camp Nou. De invalide vluchteling kreeg een rondleiding door het stadion, bezocht Barça-Celta en ontmoette onder meer Pique en Ter Stegen. Een dag later werd het trainingscentrum bezocht en stond Nujeen oog in oog met haar idool Messi.

De campagne van ‘The Dream of Nujeen’ heeft niet alleen het verhaal van de Syrische vluchteling laten zien, maar heeft ook laten zien wat de  Barça Foundation doet om het bewustzijn van het drama van vluchtelingen te vergroten.

De 18-jarige Nujeen mag dan wel invalide zijn,  maar de Syrische spreekt onder meer vier talen en encyclopedie als het om FC Barcelona gaat.  Ze weet alle details van de club, vooral de tijd onder Pep Guardiola, waarin ze veel mooie momenten beleefde.  ”De Iniestazo in Stanford Bridge of de finale van 2009 in Rome zijn misschien wel de mooiste momenten  uit mijn leven.”

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like