BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona in januari naar Amsterdam voor Matthijs de Ligt’

FC Barcelona gaat zich in januari melden in Amsterdam. Matthijs de Ligt is één van de prioriteiten voor FC Barcelona in de winterse transferperiode. De Catalanen willen De Ligt in januari naar Camp Nou halen om de concurrentie voor te blijven, zo weet Mundo Deportivo zaterdag te melden. Ajax zou echter geen haast hebben met de verkoop van jonge verdediger. 

De Ligt staat al enkele maanden in de belangstelling van FC Barcelona. Vooral het technisch hart van de club is zeer positief over de kwaliteiten van de Nederlander. Barcelona ziet De Ligt dan ook als een uitstekende vervanger voor Gerard Pique en wil daarom snel met Ajax om tafel. De club weet namelijk ook dat zij niet de enige zijn voor de 18-jarige verdediger. Ook Borussia Dortmund en andere Europese topclubs zitten achter de diensten van De Ligt aan.

Voor Barcelona zijn niet alleen de kwaliteiten van De Ligt de reden om de Nederlander naar Camp Nou te halen. Barcelona weet namelijk niet welke verdedigers er in januari vertrekken. Zo heeft Javier Mascherano weinig speeltijd en zou hij op weg zijn naar de uitgang bij de Catalaanse club. Ook de Belg Thomas Vermaelen denkt aan een vertrek. Hij speelde dit seizoen slecht één duel in de beker. Met het WK in het achterhoofd zou de 31-jarige verdediger in januari er wel eens voor kunnen kiezen om ergens anders speelminuten te gaan maken. Barcelona wil voor één van de twee spelers Matthijs de Ligt terug halen. Toch zal dat een lastige opgave worden. Niet alleen vanwege Ajax, maar ook niet het volledige bestuur van FC Barcelona is overtuigd van de kwaliteiten van De Ligt.

Barcelona weet echter ook dat Ajax momenteel in een luxepositie zit. Het jonge talent weet dat hij een goede opleiding krijgt bij Ajax. Bovendien verkocht Ajax afgelopen jaar Davinson Sánchez aan Tottenham Hotspur voor 40 miljoen. De Amsterdammers hoeven dus niet te verkopen. Technisch directeur Marc Overmars zou dat volgens de Spaanse sportkrant dan ook duidelijk hebben gemaakt aan FC Barcelona. Ook De Ligt gaf eerder al aan liever bij Ajax te spelen dan bij Barcelona op de bank te zitten.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.