BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona gooit handdoek in de ring: Liverpool laat sterspeler niet gaan’

De transferperiode begon onder Ernesto Valverde, de nieuwe trainer van FC Barcelona, nog zo rustig. Gerard Deulofeu keerde terug op het oude nest en de veelbelovende rechtsback van Benfica, Nelson Semedo, werd voor een bedrag van 30 miljoen euro overgenomen. Daartegenover stond de vertrek van Tello, die vanaf heden uitkomt voor Real Betis. De rust maakte echter plaats voor chaos door het vertrek van sterspeler Neymar. Sindsdien waren alle remmen los bij het bestuur van Barça. Ousmane Dembélé en Paulinho kwamen voor een bedrag dat de 200 miljoen euro aantikt naar Catalonië en ook Coutinho moest voor een monsterbedrag het team versterken. Na een lange soap lijkt aan die droom echter een einde te zijn gekomen.

Op de dag van de transferdeadline in Spanje meldt SPORT dat FC Barcelona de handdoek in de ring heeft gegooid wat betreft de komst van Philippe Coutinho. De speler wordt sinds het vertrek van Neymar in verband gebracht met een overstap naar de Spaanse grootmacht en lang leek het erop dat de transfer ook plaats zou vinden. De Braziliaanse spelmaker wilde de stap maar al te graag maken, maar daar dacht zijn huidige werkgever anders over. In een officieel statement bracht de Engelse topclub naar buiten dat Coutinho niet te koop is. ‘Not for sale’. Dezelfde dag doken er in de media berichten op dat de middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, een transferverzoek zou hebben ingediend. Liverpool was bereid om te luisteren naar Barça, maar weigerde alle Spaanse aanbiedingen. De club verlangt een bod van naar verluidt 150 miljoen euro, maar wilde eerst een vervanger strikken.

Gisteravond sloot de transfermarkt in Groot-Brittannië. Liverpool legde Chamberlain van Arsenal vast en was nadrukkelijk aan het onderhandelen met AS Monaco over een overstap van Lemar. Terwijl de Fransman schitterde in het duel met Nederland (4-0 winst voor de Fransen) , trok Liverpool de stekkers uit de onderhandelingen. Geen vervanger voor Coutinho, dus laten de Engelsen hem ook niet gaan. Het bestuur van Barça had goede hoop dat het op de laatste dag van de transfermarkt nog zou lukken, maar het werd al gauw duidelijk dat het er niet meer in zat.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.