in ,

Barcelona in gesprek met Ivoriaanse Xavi

FC Barcelona is druk bezig om het middenveld voor komend seizoen te versterken. De Catalanen kijken daarvoor vooral in de hoogste divisie van Frankrijk. Er gaan al langere tijd geruchten over de komst van Verratti, maar nu komt ook Jean Michael Seri steeds meer in het nieuws.

De speler van Nice werd afgelopen seizoen verkozen tot beste Afrikaan van de competitie. Voor de aankondiging van Valverde was er zelfs al contact tussen de directie van Barcelona en zaakwaarnemers van de Ivoriaan. Volgens Mundo Deportivo heeft Ernesto Valverde inmiddels zelf ook toestemming gegeven om verder te gaan met de onderhandelingen om de speler binnen te halen.

Scouts van Barcelona hebben dit seizoen veel wedstrijden van de internationaal bijgewoond en zijn zeer over hem te spreken, maar zien Verratti alsnog als de beste optie. Barcelona kiest voor Seri omdat hij minder kost dan Verratti. Seri heeft echter nog geen ervaring op het allerhoogste niveau, maar de Catalaanse club heeft veel vertrouwen in de 25-jarige Ivoriaan.

Seri is goed aan de bal, heeft een goede visie en is ondanks zijn lengte bijna niet van de bal te krijgen. De Ivoriaan is 1,65 meter, even groot als Marco Verratti, en wordt in Frankrijk ook wel de ‘Afrikaanse Xavi’ genoemd. Jean Michael Seri heeft een afkoopclausule van 40 miljoen euro, maar Barcelona heeft echter geluk. Seri heeft namelijk nog een speciale optie in zijn contract staan waarmee hij voor 20 miljoen euro mag vertrekken naar zijn droomclub Barcelona. Als kind wist Seri al dat hij ooit voor Barcelona wilde voetballen.

Barcelona lijkt dichtbij de aankoop te zijn van Seri, maar er liggen nog andere clubs op de loer. Vooral Paris Saint-Germain is een geduchte concurrent voor de blaugrana’s. Ook Sevilla, Tottenham Hotspur en Monaco zouden Seri graag aan de selectie willen toevoegen.

VIDEO: Barça-spelers testen nieuw tenue

Unzué gepresenteerd bij Celta de Vigo