in ,

‘Barcelona gaat middenvelder in januari verhuren’

Carles Aleñá gaat het seizoen niet afmaken bij FC Barcelona. De middenvelder kwam dit seizoen slechts 45 minuten in actie voor de Catalanen en zal daarom in januari op huurbasis vertrekken, zo weet de Spaanse sportkrant Sport zondag te melden.

Aleñá speelde dit seizoen alleen de eerste 45 minuten tegen Athletic Bilbao, de eerste wedstrijd van het seizoen. De middenvelder speelde geen geweldige eerste helft en is sindsdien reserve bij de Catalanen.

De Spaanse sportkrant Sport weet te melden dat de club in januari serieus werk gaat maken van zijn vertrek. Aleñá, die deze week bekend maakte dat hij vader wordt, moet volgens Barcelona meer speelminuten gaan maken. De club is namelijk nog altijd van mening dat Aleñá, die sinds zijn zevende bij Barça speelt, de basis is voor het Barcelona van de toekomst.

Clubs?

Naar verwachting zal het geen enorme opgave worden om een club te vinden voor de middenvelder. In de zomer werd een verhuur aan Real Betis op de laatste dag door Barcelona geblokkeerd, vanwege het mogelijke vertrek van Rakitic. Club en speler waren er destijds al uit. Betis zal in januari, net als Getafe, Celta en Granada, opnieuw een poging willen wagen om Aleñá te huren. De Catalanen willen Aleñá in de zomer namelijk gewoon weer in Barcelona zien. Een optie tot koop lijkt volgens de krant zeker geen mogelijkheid.

Atlético Madrid wint en nestelt zich naast FC Barcelona

Lionel Messi, Arthur Melo, Sergio Busquets

Lionel Messi: ‘Ik ben geen typische doelpuntenmaker’