in ,

Barcelona Femení zet in Eindhoven grote stap naar achtste finale UWCL

FC Barcelona Femení heeft vanavond een grote stap gezet naar de achtste finale van de UEFA Women’s Champions League. De vrouwenploeg won in Eindhoven met 1-4 van PSV Vrouwen. Lieke Martens was trefzeker in deze bijzondere wedstrijd.

Barcelona Femení kwam ijzersterk uit de startblokken. Al in de vierde minuut werd het 0-1 door Jennifer Hermoso, die raak kopte op aangeven van Marta Torrejon. De Catalaanse ploeg speelde prima in het eerste kwartier, maar het bleef nog even bij één doelpunt. Naarmate de eerste helft vorderde gooide PSV Vrouwen de schroom wat van zich af. Maar dat leidde niet tot grote kansen voor de thuisploeg. Op slag van rust kwam Barcelona Femení wat gelukkig op 0-2. Mandy van den Berg werkte de bal in eigen doel.

Tien minuten na rust kreeg PSV Vrouwen een gigantische kans op de aansluitingstreffer. Jeslynn Kuipers schoot de bal naast, nadat keepster Sandra Panos de bal zomaar had ingeleverd. Barcelona Femení liet zien dat het geen genoegen nam met de 0-2 stand. De ploeg was duidelijk op jacht naar meer treffers en de derde van de avond kwam van Asisat Oshoala. De spits tikte de bal van dichtbij binnen na een goede lage voorzet van Torrejon. Maar het hoogtepunt van de avond volgde een kwartier voor tijd. Lieke Martens zorgde toen voor de 0-4 met een prachtige treffer. Ze nam de bal op haar pantoffel en ze zag dat het leer via de lat in het doel belandde. De wedstrijd eindigde met een bijzondere eretreffer van PSV Vrouwen. Joëlle Smits maakte de 1-4 en dat was het allereerste doelpunt van de Eindhovense club in de UEFA Women’s Champions League.

Volgende week woensdag spelen Barcelona Femení en PSV Vrouwen de return in Spanje. De aftrap in het Estadi Johan Cruyff is dan om 17.00 uur.