Barcelona Femení wint allereerste Trofeu Joan Gamper voor vrouwen

FC Barcelona Femení heeft zondagavond geschiedenis geschreven. De ploeg van de nieuwe trainer Jonatan Giráldez won de allereerste Trofeu Joan Gamper voor vrouwen. Met publiek op de tribune werd Juventus zeer overtuigend met 6-0 aan de kant gezet.

Bij FC Barcelona Femení ontbraken nog een aantal internationals, waaronder Lieke Martens. Zij heeft nog vakantie na haar deelname aan de Olympische Spelen. Zonder de Nederlandse kende de Catalaanse ploeg een fantastische start aan de wedstrijd. Binnen drie minuten stond het al 2-0 door doelpunten van Aitana Bonmatí en Jennifer Hermoso. Deze ideale start gaf het elftal nog meer vertrouwen om door te blijven gaan. Nieuweling Irene Paredes zorgde uit een corner voor 3-0 en voordat het eerste kwartier was verstreken werd het zelfs al 4-0. Hermoso maakte haar tweede treffer van de wedstrijd. Door een fout van de Juventus-doelvrouw wist ook Caroline Graham Hansen nog voor rust te zorgen.

Na rust werd er een stuk minder gescoord. De enige treffer van het tweede bedrijf viel snel na de aftrap. De 19-jarige Bruna Vilamala zorgde voor een 6-0 eindstand. Een indrukwekkende zege van Barcelona Femení op de landskampioen van Italië.