in ,

Barcelona Femení pakt Supercopa na monsterzege op Sociedad!

FC Barcelona Femení heeft de eerste prijs van het seizoen binnen! De Catalanen pakten zondagmiddag de Supercopa dankzij een monsterzege in de finale. Real Sociedad werd met 1-10(!) verslagen.

In de openingsfase was het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen al goed zichtbaar. Na acht minuten spelen stond Barcelona Femení al met 0-2 voor door treffers van Marta Torrejon en Alexia Putellas. De definiteve beslissing volgde al na een half uur spelen, toen Torrejon haar tweede doelpunt van de middag maakte. In het laatste kwartier voor de rust ging de ploeg van trainer Lluis Cortes nog even los. Asisat Oshoala en Caroline Hansen zorgden voor de 0-4 en 0-5. Putellas zorgde voor een 0-6 ruststand.

In het tweede bedrijf was het al snel weer raak. Ook Oshoala wist voor de tweede keer te scoren. Nog voor het verstrijken van de 60 minuten, kwam Barcelona op 0-8. Torrejon voltooide haar hattrick. Real Sociedad werd naar de slachtbank geleid, maar de Basken wisten nog wel te scoren. Manu wist een ‘eretreffer’ te maken. Maar het was vooral nog de vraag of de dubbele cijfers bereikt gingen worden door Barcelona. Het antwoord is ja. Candela Andújar en Marta Torrejon zorgden voor een 1-10 eindstand. Een schitterende manier op de Supercopa te pakken!

https://twitter.com/FCBfemeni/status/1226491365078585345
Athletic Bilbao - FC Barcelona | Copa del Rey

Samenvatting | Athletic Bilbao – FC Barcelona (1-0)

Frenkie de Jong | FC Barcelona

De Jong draagt bij aan overwinning in verhit potje tegen Real Betis