Barcelona Femení na vijftien wedstrijden nog altijd foutloos in competitie

Er staat nog altijd geen enkele maat op Barcelona Femení. De koploper van de Liga Iberdrola won zaterdag met 0-2 van EDF Logroño en daardoor is de Catalaanse ploeg nog altijd foutloos in de competitie na vijftien wedstrijden. Een record.

Nog nooit was er een vrouwenteam in Spanje dat geen enkel punt verspeelde in de eerste vijftien competitiewedstrijden. Dat het huidige Barcelona Femení dit record pakt is niet zo gek. De ploeg verkeert al sinds de start van het seizoen in oktober in bloedvorm en er komt voorlopig geen enkele andere ploeg echt in de buurt. De ploeg van trainer Lluis Cortés verloor alleen in de halve finale van de Supercopa van Atletico Madrid na strafschoppen.

Lieke Martens begon zaterdag voor het eerst sinds haar beenblessure weer in de basis. Na een kwart wedstrijd zag zij dat Vicky Losada de score opende. Dat bleek de enige treffer in het eerste bedrijf. Tien minuten na rust was het Kheira Hamraoui die voor de 0-2 zorgde en dat bleek aan het einde van de rit de eindstand.