in ,

Barcelona Femení na ruime zege op Huelva door in Copa de la Reina

Barcelona Femení mag nog altijd dromen van de eindzege in de Copa de la Reina. De Catalaanse vrouwen versloegen woensdag Sporting Huelva in de achtste finale met 0-4.

Trainer Lluis Cortes koos ervoor om zijn opstelling wat aan te passen. Stefanie van der Gragt begon weer eens in de basis, terwijl Lieke Martens op de bank begon. Spits Asisat Oshoala stond wel aan de aftrap en de vrouw in vorm was opnieuw belangrijk. Op slag van rust opende zij de score met een rake kopbal.

Direct na rust sloeg Barcelona Femení opnieuw toe. Jennifer Hermoso controleerde de bal in alle vrijheid, waarna ze de keepster van Huelva verschalkte met een schot in de hoek. Met nog een kwart wedstrijd te gaan gooide Caroline Graham Hansen de wedstrijd in het slot. De Noorse aanvalster werkte de bal binnen met een fraaie lob. Maar er kwam nog een doelpunt van Catalaanse zijde. Asisat Oshoala brak door de defensie heen, waarna ze de bal koelbloedig binnen schoot.

Aanstaande zondag speelt Barcelona Femení opnieuw tegen Sporting Huelva. Dan treffen beide ploegen elkaar in het Estadi Johan Cruyff voor de competitie.

Coutinho en Bayern München gaan vol voor de Champions League: ‘We werken er zo hard voor’