in ,

Barcelona Femení mede dankzij Martens naar finale Supercopa

FC Barcelona Femení mag zich opmaken voor de finale van de Supercopa. De Catalaanse vrouwen wonnen donderdagavond met 2-3 van rivaal Atletico Madrid Femenino in de halve eindstrijd.

De wedstrijd begon voor Barcelona Femení met een grote teleurstelling. Al na vier minuten kwam Atletico Madrid Femenino op voorsprong door Toni Duggan, voormalig speelster van de Catalaanse club. Maar de ploeg van trainer Lluis Cortes liet zien dat het over wilskracht beschikt. Patri Guijarro bracht de stand na 12 minuten spelen alweer 1-1. Vlak voordat het eerste half uur was verstreken, liet Lieke Martens zich gelden door haar ploeg op voorsprong te schieten. In de slotfase van de eerste helft wist Asisat Oshoala het verschil naar twee doelpunten te tillen: 1-3.

De spanning kwam na een uur spelen helemaal terug, toen Charlyn voor de tweede Madrileense treffer van de avond zorgde. De Madrilenen gingen in het laatste half uur vol op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer. Zo mag Barcelona Femeni zich gaan voorbereiden op de eindstrijd tegen Real Sociedad.

Dembélé wordt in Finland geopereerd aan zijn negende blessure in Catalaanse dienst