FC Barcelona Femeni­ eenvoudig langs Real Sociedad

FC Barcelona Femeni­ heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de competitie. De Catalaanse vrouwen waren in eigen huis met 4-1 te sterk voor Real Sociedad Femenino.

Het team is in de jacht op koploper Atletico Madrid Femenino, dus er moest gewonnen wonnen. Na iets meer dan een kwartier spelen werd de score geopend door FC Barcelona. Asisat Oshoala kreeg de bal voor haar voeten en de spits schoot prachtig raak. Tien minuten later kwamen de gasten weer langszij. Maar de 1-1 stond niet lang op het bord. Het was Aitana Bonmati die met een fraaie kopbal voor een nieuwe voorsprong zorgde. Lieke Martens zorgde voor een piekfijne assist. En de thuisploeg ging door. Een paar minuten lag de bal opnieuw in het net. Marta Torejon verwerkte een corner tot doelpunt.

De 3-1 stand bleef na de rust lang op het scorebord staan. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Andressa Alves schoot de bal schitterend binnen, nadat ze de keepster van Real Sociedad iets voor het doel zag staan.

Lieke Martens speelde de hele wedstrijd mee. Stefanie van der Gragt kampt met een blessure en zat daardoor niet bij de wedstrijdselectie.