Barcelona en Olympiakos verdelen de punten in oersaai duel

FC Barcelona is nog niet verzekerd van de volgende ronde van de Champions League. De Catalanen speelden dinsdag inspiratieloos en op een zeer laag tempo tegen een zeer verdedigend Olympiakos. Barcelona kwam in Griekenland niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Olympiakos Pireaus.

Ernesto Valverde kon in Griekenland niet beschikken over Gerard Pique. Javier Mascherano, die deze week ziek was, kreeg op het laatste moment groen licht van de medische staf en stond dinsdag aan de aftrap.

De Catalanen kenden een zeer moeizaam duel bij de nummer vier van de Griekse competitie. In een hard duel waren de kansen voor Barcelona gering. Zo werd Lionel Messi in de eerste helft vanuit een vrije trap vooral gevaarlijk. Doelman Proto kon zijn inzet nog net uit het doel houden. Ook de totaal uit vorm zijnde Luis Suarez kreeg in de eerste helft een kans, misschien wel de grootste voor de Catalanen. In een 1-op-1 actie worstelde de Uruguayaan zich vrij en punterde vanuit de hoek net naast het doel van Proto.

Vlak voor rust zag FC Barcelona ook Sergi Roberto nog met een blessure uitvallen. De Catalanen lieten later in het duel weten dat Roberto een hamstringblessure heeft opgelopen en dat hij woensdag onderzocht zal worden. Valverde moet zijn middenvelder mogelijk enkele weken missen.

In de tweede helft werd het spel er aan Catalaanse zijde niet beter op. Het tempo bleef erg laag en Barcelona vond de vrije man erg moeizaam voor het doel. De grootste kans voor Barcelona in de tweede helft kwam van Luis Suarez. Hij werd met een prachtige bal diep gestuurd door Messi. De Uruguayaan wist met een mooi lobje de doelman te passeren, maar zag zijn inzet vervolgens op de lat belanden. Pech voor de Uruguayaan.

Met het gelijke spel komt FC Barcelona op tien punten. Daarmee is het nog niet verzekerd van de volgende ronde van de Champions League. Aankomend weekend treffen de Catalanen Sevilla in het eigen Camp Nou.

Samenvatting | FC Barcelona B vs Sevilla Atlético (1-1)

Tegenslag voor Barcelona: Roberto en Gomes weken uitgeschakeld