BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Barcelona bevestigt: Duel met Las Palmas achter gesloten deuren

Het is nog maar zeer de vraag of het duel tussen FC Barcelona en Las Palmas zondagmiddag door kan gaan. Het duel tussen beide clubs zou om 16.15 uur beginnen in Camp Nou, maar door de ongeregeldheden in de Catalaanse hoofdstad is dat nog maar zeer de vraag.

De inwoners van Catalonië gaan vandaag naar de stembus om te stemmen over de onafhankelijkheid van Catalonië. De Spaanse regering heeft echter het referendum verboden, waardoor de Spaanse politie zondagochtend al genoodzaakt was om hard in te grijpen. Ook in Barcelona is het daarom erg onrustig.

De clubleiding van Barcelona heeft op dit moment een spoedvergadering om te kijken of het duel uitgesteld kan worden. De Spaanse voetbalbond wil echter dat het duel gewoon doorgaat. Links en rechts duiken er op social media al berichten op dat de club wellicht niet op komt dagen voor de wedstrijd.

Las Palmas

Waren de ongeregeldheden in Barcelona nog niet erg genoeg, dan heeft Las Palmas daar wel voor gezorgd. De club heeft namelijk bekend gemaakt dat zij het duel gaan spelen met een Spaanse vlag op het shirt om de Spaanse overheid te steunen.

Media preview

Update 1-10-2017, 16.00 uur:

FC Barcelona en Las Palmas komen zondag toch in actie. De Catalaanse club heeft ruim een kwartier voor de wedstrijd bekend gemaakt dat de beide clubs elkaar achter gesloten deuren zullen treffen. Barcelona verwacht ongeregeldheden en heeft daarom besloten geen publiek toe te laten in Camp Nou.

Media preview

Volg de verrichtingen in Barcelona via onze Twitterpagina @BarcaSource

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like