in ,

‘Barcelona bereikt akkoord met gewenste vleugelverdediger van Arsenal’

Héctor Bellerin keert mogelijk deze zomer terug naar FC Barcelona. Volgens de Catalaanse radiozender RAC1 heeft de vleugelverdediger van Arsenal een persoonlijk akkoord bereikt met de Catalaanse club. Arsenal en Barcelona moeten zelf nog wel tot een akkoord komen.

Arsenal gaf eerder dit jaar al aan de 22-jarige verdediger liever niet te willen verkopen. Bellerin tekende in 2016 namelijk nog een nieuw contract bij de Londense club. Ook het mogelijke vertrek van Alexis Sánchez speelt daarbij een rol. De club wil de fans niet confronteren met een leegloop aan goede spelers.

Volgens de radiozender wil Bellerin na de interlands met Arsène Wenger om tafel om hem duidelijk te maken dat hij wil vertrekken. De rechtsback gaf in eerdere interviews aan vereerd te zijn met de interesse van de Catalaanse club.

Barcelona is na het vertrek van Dani Alves naar Juventus nog altijd op zoek naar een vervanger. Bellerin is de voornaamste kandidaat voor die positie, maar ook Semedo van Benfica staat hoog op lijstje. Barcelona verwacht dat het zo’n vijftig miljoen euro op tafel moet leggen voor Bellerin, maar hoopt met Arda Turan, Denis Suarez of Rafinha de prijs een stuk te verlagen.

Arda Turan zet punt achter interlandcarrière

Barcelona bekijkt Ajax-talent in Murcia