BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

‘Barcelona belt met topclubs om ‘anti-PSG-front’ te vormen’

FC Barcelona heeft in de afgelopen dagen met verschillende topclubs contact gehad om Paris Saint-Germain voorlopig te isoleren, zo weet het Franse L’Equipe dinsdag te melden. De Catalanen doen dit na aanleiding van de zo goed als zekere transfer van Neymar naar PSG. Onder meer Juventus en Bayern München zouden positief zijn over het plan. 

De Sportkrant schrijft dat Barcelona het ‘anti-PSG-front’ wil opzetten omdat de club Paris Saint-Germain ziet als een bedreiging voor de Europese clubs. Het doel is om de Franse club te isoleren op het Europese podium. Hoe de Catalanen dat willen doen is echter niet bekend. Barcelona heeft in de afgelopen dagen onder meer contact gehad met Juventus en Bayern München, die positief zijn over het plan.

PSG wist Barcelona in de Champions League de afgelopen jaren niet uit te schakelen, maar met de transfer van Neymar deelt het een behoorlijke tik uit aan zowel Barcelona als de andere grote Europese clubs. Barcelona zou volgens de krant bovendien bang zijn voor gezichtsverlies.

De Catalanen geloven niet dat Paris Saint-Germain de 222 miljoen euro kan ophoesten voor de transfer van Neymar. Uiteraard blijft het niet bij de transferkosten alleen. De kampioen van Frankrijk moet ook nog belastingen afdragen, salaris en eventuele bonussen betalen. De totale kosten kunnen daarmee oplopen tot een bedrag van 500-600 miljoen euro. Barcelona verwacht dat PSG daardoor nooit aan de Financial Fair Play-regels kan voldoen. De club zou inmiddels de UEFA hebben ingeschakeld om te bekijken waar het geld vandaan komt.

Ook Javier Tebas, de voorzitter van de Spaanse competitieorganisatie LFP, liet afgelopen week al weten dat hij stappen zal ondernemen tegen de transfer. “Ze kunnen niet zomaar cijfers bedenken die beter zijn dan die van Real Madrid, Barcelona of Atletico Madrid. Dat gelooft niemand! Het zou betekenen dat de Franse club ergens anders geld vandaan haalt en dat is in strijd met Financial Fair Play”, gaf Tebas aan in een interview met Marca. “Zelfs als ze de clausule van Neymar niet betalen, zullen we stappen ondernemen.”

Vooralsnog lijkt de transfer in de komende dagen alsnog door te gaan. De Franse club is achter de schermen druk bezig om de transfer af te ronden en heeft grootse plannen wat betreft de presentatie van Neymar. PSG zou volgens de Franse media Neymar zelfs midden in de stad willen gaan presenteren.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.