in

Barcelona B versterkt zich met Senegalees talent

FC Barcelona gaat zich op korte termijn voor de vierde keer deze zomer versterken. Het Senegalese talent Moussa Wagué lijkt in de komende uren de overstap te gaan maken van KAS Eupen naar FC Barcelona. De vleugelverdediger is volgens de Spaanse sportkrant Sport al gearriveerd in Barcelona. 

Enkele weken geleden schreef de krant al dat de 19-jarige Wague op het lijstje van de Catalanen staat. De verdediger zou volgens Sport inmiddels in Barcelona zijn voor de medische keuring. De transfer wordt mogelijk binnen enkele uren officieel. Wat de Catalanen voor de Senegalees gaan betalen is onbekend.

De verdediger, die voor Senegal op het WK uitkwam, zal in eerste instantie worden aangetrokken voor Barcelona B. Maar om Nelson Semedo dit seizoen te ondersteunen is de kans groot dat Wagué direct met het eerste elftal mee zal gaan trainen. Valverde heeft namelijk het plan om Sergi Robero komend seizoen op het middenveld te plaatsen. En met het vrijwel zekere vertrek van Aleix Vidal heeft de club alleen Semedo voor de rechtsback-positie.

Update 3-8-2018, 19.30 uur:

FC Barcelona heeft de transfer van Wagué via officiële kanalen bekend gemaakt. De verdediger zal in de komende dagen zijn handtekening zetten onder een contract. Voor hoelang de Senegalees tekent is niet bekend. Zaterdag traint Wagué voor de eerste keer bij de Catalaanse club.

https://twitter.com/FCBarcelonaB/status/1025434485653954560

Video: Dag twee voor Messi, Alba, Pique en Busquets

Gerard Pique komt op de fiets naar training FC Barcelona